Moringo és a Zöld Szeged SIKERSZTORI

Egy projekt, ahol a cél a napfény városának zöldítése, a mi feladatunk pedig ennek kommunikációja volt.

Miről szólt a Zöld Szeged projekt?

“Összesen 325,51 kg szemetet termel egy átlagos ember a Dél-Alföldi régióban, ahová 33 település tartozik. A Szeged központú területen mintegy 255.633 ember él, akik évente összesen 83.211 tonna hulladék keletkezéséért felelősek, ami megegyezik 2.774 db megrakott kamion súlyával!”

A Zöld Szeged projekt keretén belül Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen, azon dolgoztunk, hogy ez megváltozzon. A barna kukák használata, a szelektív hulladékgyűjtés ismertetése és a komposztálás terjesztése mind azt a célt szolgálja, hogy a lakossági hulladék közel felét újra lehessen hasznosítani. Az elkészülő komposztot a város zöld területeinek gondozásához használják, míg a szelektív hulladékgyűjtéssel egy élhetőbb környezetet teremtenek a szegedi lakosok számára.


A közös munka sikersztorival zárult


Amikor lehetőséget kaptunk a Zöld Szeged projektben való részvételre, izgatottan vetettük bele magunkat a munkába.
A fenntarthatóság mindig is szívügyünk volt, így ezzel a projektfeladattal könnyen tudtunk azonosulni. A videós tartalmak készítése, a közösségi médiában (Facebook, Instagram, TikTok) történő kommunikáció és a weboldal készítés mellett szemléletformáló kitelepülésekkel személyesen is jelen voltunk a Mars téri piacon és a szegedi óvodákban is.


Célunk elsősorban a Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés fejlesztése Szegeden elnevezésű projekt ismertetése, valamint a hulladékmentes vásárlás népszerűsítése volt, amihez újrahasználható zöldségtasakok ajándékozásával járultunk hozzá.


Emellett rész vettünk a szegedi óvodák csoportjainak tájékoztatóján is. Az ovis előadások keretében a kicsikkel a szelektív hulladékgyűjtésről beszélgettünk, játszottunk, színeztünk, és ezen alkalmakkal mi magunk is feltöltődtünk játékos energiával.


Az ültethető magpapírra nyomtatott képeslapok pedig a zöld kezdeményezések szimbólumaivá váltak. Reméljük, hogy jövő nyárra sok szép virág fog kikelni az elültetett virágmagokból a szegedi kertekben, balkonokon.

A Zöld Szeged Facebook oldalán indított nyereményjátékunk is kiemelkedő sikert aratott, és örömmel mondhatjuk, hogy több mint 1300 helyes választ kaptunk a résztvevőktől. Ezzel nem csak a játékot, hanem a környezettudatosságot is népszerűsítettük a szegediek körében. Gratulálunk ezúton is a játékosoknak, akik közül hárman egy-egy 2024-es SZIN bérletet nyertek!


Mi már készen állunk egy új projektre! És te? 

A projekt során rengeteg értékes anyagot készítettünk, beleértve blogbejegyzéseket, posztokat, videókat, képeslapokat és kiadványokat, amelyek segítették a napfény városban élő, szegedi lakosok szemléletformálását.


Örömmel állunk minden hasonló zöld projekt mellé a jövőben is, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett, mert a munkánk a szenvedélyünk!
Keress minket bátran elérhetőségeinken, és engedd, hogy Neked is segíthessünk projekted kivitelezésében!
Köszönjük Zöld Szeged, hogy mi is részesei lehettünk ennek az izgalmas kalandnak!

Moringo és a Zöld Szeged SIKERSZTORI